yamahaxse820x350liggend

De naschok van Bakoe

MaxBaku

Niet de crash zelf, maar de naschok ervan kan verstrekkende gevolgen hebben voor Red Bull Racing. Mark Koense over de botsing van Bakoe.

Sinds Daniel Ricciardo aan het begin van de 39e ronde van de Grand Prix van Azerbeidzjan in de staart van Max Verstappen reed, staat de tot op dat moment alom bewierookte teamsfeer bij Red Bull Racing ongetwijfeld onder hoogspanning.
Hoorbaar gesouffleerd door de boze teamleiding betuigden Max en Daniel direct na de race hun spijt en weigerden ze een schuldige aan te wijzen. Pas in de komende races, echter, zal de ware omvang van de gevolgen van hun crash zich openbaren.

Red Bulls PR-machine etaleert graag de vriendschap tussen Verstappen en Ricciardo, terwijl de teamleiding altijd met trots beweert dat het hun rijders zonder stalorders tegen elkaar laat racen - in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ferrari. Maar nu, na de botsing in Bakoe, is alles anders.
Zoals Imola 1989 alles veranderde tussen Senna en Prost en Spa 2014 de toch al broze broederliefde tussen Hamilton en Rosberg voorgoed versplinterde. En vergeet ook niet de crash tussen Vettel en Webber in Istanboel in 2010, het jaar waarin pijnlijk duidelijk werd dat Red Bull wel degelijk een nummer 1-rijder had.

Net als toen was de sluimerende spanning in Red Bulls huidige dreamteam al enige tijd waarneembaar. En net als toen is het geen geheim dat Red Bulls racebaas Dr. Helmut Marko een bijzondere band heeft met één van de twee coureurs. Max zelf verwoordde het onlangs als volgt: "Ik ben het nieuwe project van Marko. Met mij wil hij het verhaal van Vettel herhalen en wereldtitels winnen. Ik ben daar erg trots op en ik hoop dat het ons lukt. Ik zou dan zijn laatste mijlpaal zijn.”

Daniel Ricciardo is zich natuurlijk altijd bewust geweest van de unieke statuur van Max binnen Red Bull. Bovendien profileerde Verstappen zich met name in de tweede helft van 2017 steeds sterker als de kopman van het team. Hij reed een reeks fenomenale races en tekende bovendien een al even fantastisch nieuw contract.
Maar al zou Helmut Marko de Nederlander werkelijk als een ‘nieuwe Vettel’ beschouwen, Ricciardo is zeker geen Webber. Daniel flirt al geruime tijd met Ferrari en Mercedes-Benz en liet ook en vooral na zijn overwinning in China nog maar eens doorschemeren dat het geenszins zeker dat hij bij Red Bull blijft. En waarom ook? Als je bij Ferrari Raikkonen kunt vervangen of misschien Bottas bij Mercedes-Benz, waarom zou je dan in een team blijven dat nog altijd geen attractieve motordeal voor 2019/20 heeft en waar een fenomeen als Verstappen een hoofdrol speelt?

Overigens was de botsing in Bakoe Ricciardo’s schuld. Red Bull mag de blaamvraag dan graag afwimpelen, het is tóch van belang - vooral vanwege de veelbesproken incidenten rond Max in de voorgaande races. Deze keer maakte Daniel een fout. Hij koos ervoor om links te blijven zitten terwijl daar - ook voordat Max iets naar links stuurde - gewoon geen ruimte was om in te halen en, in de slipstream van Verstappen, amper downforce. Wellicht opgehitst door de twee, drie bijna-botsingen tijdens zijn duel met Max in de ronden ervoor, en door de pitstop die hem wéér achter zijn teamgenoot deed belanden nadat hij er eindelijk voorbij was, leek Daniel zich simpelweg even te vergalopperen.
Dat kan en mag een keer gebeuren en is op zichzelf staand ook niet erg. Maar de naschok is in dit geval belangrijker dan de klap zelf. Wat voor invloed heeft dit op de sfeer in het team, de verstandhouding tussen beide rijders en de contractkeuzes van Ricciardo? Zoals gezegd: pas in de komende races zullen de gevolgen van de crash duidelijk worden. Zeker is dat alle betrokkenen maximaal op de proef worden gesteld.

KN2

Neem een abonnement.

RTL GP Magazine wil je nooit missen en voor altijd bewaren. Neem nu een abonnement en je ontvangt niet alleen zes keer per jaar het beste Nederlandstalige racemagazine, maar ook (gratis) een mooi welkomstgeschenk.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp magazinesedit

Bezoek onze web store.

Retro racing T-shirts, prachtige posters, de beste racefilms op DVD, het unieke boek ‘Grand Prix Zandvoort’ of eerder verschenen RTL GP Magazines - je kunt het allemaal bestellen en thuis laten bezorgen in onze web store.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp store