20190409RTLGPGassanTAGHeuerMVHeuer011270x250

Ex-coureur verkoopt zijn auto's

ghinzani fa1e

Regelmatig worden Formule 1-wagens te koop aangeboden. Maar dat een ex-coureur zijn eigen collectie laat veilen, is bijzonder.

Eind volgende maand staat de Silverstone Classic Competition Car Auction op programma, een veiling op het Britse Grand Prix-circuit waarbij allerhande raceauto's onder de hamer gaan. De veiling vormt een onderdeel van het "Rocking and Racing"-weekend dat gevuld is met klassieke races en amusement.

De veilinglijst vermeldt een aantal fraaie raceauto's waaronder een ex-Nigel Mansell Formule 3 March en een WTCC Nissan Primera. Meest in het oog springt echter de collectie racewagens die oud F1-coureur Piercarlo Ghinzani in de verkoop heeft gezet. Het gaat onder meer om twee Marches waarmee de Italiaan in 1977 en 1979 F3-kampioenschappen won (foto's hieronder).

ghinzani 773

ghinzani 793

Ghinzani startte in de periode 1981 tot en met 1989 in meer dan zeventig F1 Grands Prix voor Osella, Toleman, Zakspeed en Ligier. Drie van de F1 auto's die hij destijds bestuurde, worden in Silverstone geveild: de 1983-er Osella-Alfa Romeo FA1E-01 (foto bovenaan), de 1985-er Toleman TG185 en een 1986-er Osella-Alfa Romeo (foto's hieronder).

De chassis-historie van de laatste twee auto's is niet helemaal duidelijk. Bovendien wordt de Toleman zonder motor aangeboden. Neemt niet weg dat het om enkele unieke auto's gaat waarvan de richtprijs -variërend van 40.000 tot 125.000 euro- niet overdreven hoog is.

ghinzani tg185

ghinzani 1986

KN2

Neem een abonnement.

RTL GP Magazine wil je nooit missen en voor altijd bewaren. Neem nu een abonnement en je ontvangt niet alleen zes keer per jaar het beste Nederlandstalige racemagazine, maar ook (gratis) een mooi welkomstgeschenk.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp magazinesedit

Bezoek onze web store.

Retro racing T-shirts, prachtige posters, de beste racefilms op DVD, het unieke boek ‘Grand Prix Zandvoort’ of eerder verschenen RTL GP Magazines - je kunt het allemaal bestellen en thuis laten bezorgen in onze web store.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp store