20190409RTLGPGassanTAGHeuerMVHeuer011270x250

Allez les Bleus

erik ligierJS5

Tijdens onze zoektochten naar mooie, spannende en bijzondere momenten, stuitten we op dit blije, Franse familieportret.

Het zal december 1975 zijn. Eén van de laatste tests op Paul Ricard voordat het nieuwbakken F1 team van Guy Ligier afreist naar Brazilië waar het zijn F1 debuut gaat beleven op het circuit van Interlagos. Dat is dan nog een listige baan van bijna acht kilometer met lange doordraaiers en rechte stukken.

De foto verraadt een opgetogen, haast opgewonden stemming. We herkennen links ontwerper Gérard Ducarouge en naast hem Guy Ligier. In de pompeuze Ligier JS5 zit Jacques Laffite die na een shoot-out de voorkeur kreeg boven de ervaren Jean-Pierre Beltoise. Het is het begin van een prachtige periode van de "Blauwen" in de F1.

Meer over Jacques Laffite en zijn jaren bij Ligier lees je in RTL GP Magazine 2 2008, te bestellen via onze webshop.

KN2

Neem een abonnement.

RTL GP Magazine wil je nooit missen en voor altijd bewaren. Neem nu een abonnement en je ontvangt niet alleen zes keer per jaar het beste Nederlandstalige racemagazine, maar ook (gratis) een mooi welkomstgeschenk.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp magazinesedit

Bezoek onze web store.

Retro racing T-shirts, prachtige posters, de beste racefilms op DVD, het unieke boek ‘Grand Prix Zandvoort’ of eerder verschenen RTL GP Magazines - je kunt het allemaal bestellen en thuis laten bezorgen in onze web store.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp store