20190409RTLGPGassanTAGHeuerMVHeuer011270x250

De spookraces van Boy Hayje

boy1

Riverside 6 Hours,1983. De dubbeldikke IMSA BMW 320 van Hayje/Moreno op weg naar de derde plaats in de GTU-klasse. Wie weet nog dat de Nederlander Boy Hayje lang na zijn laatste Grand Prix in Amerika racete? Laat staan dat hij met deze BMW in het voorjaar van datzelfde jaar op Laguna Seca de Monterey Triple Crown won?

Het is het lot van de coureur die een handvol F1-races rijdt waardoor al zijn overige prestaties in de racerij voorgoed in de vergetelheid raken. Hayjes winst op Laguna was zover wij weten de laatste zege van dit zo vaak miskende talent - in de nazomer van 1984 stopte hij met racen.

Op circuits laat Boy zijn gezicht niet meer zien, zijn laatste interview gaf hij aan RTL GP Magazine, toen Martin van der Hulst hem opzocht in België. Dat openhartige gesprek is te lezen in nummer 5 2007. Nabestellen? Klik dan hier.

KN2

Neem een abonnement.

RTL GP Magazine wil je nooit missen en voor altijd bewaren. Neem nu een abonnement en je ontvangt niet alleen zes keer per jaar het beste Nederlandstalige racemagazine, maar ook (gratis) een mooi welkomstgeschenk.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp magazinesedit

Bezoek onze web store.

Retro racing T-shirts, prachtige posters, de beste racefilms op DVD, het unieke boek ‘Grand Prix Zandvoort’ of eerder verschenen RTL GP Magazines - je kunt het allemaal bestellen en thuis laten bezorgen in onze web store.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp store