20190409RTLGPGassanTAGHeuerMVHeuer011270x250

Fernando in Ayrtons McLaren

Alonso Senna McLaren

Fernando Alonso mocht in Ayrton Senna's McLaren MP4/4 rijden en geeft toe dat hij liever in Senna's tijd in de Formule 1 had geracet. Bekijk de video.

"Het was een emotionele dag", zegt Alonso. "Ik heb een stuk af acht rondjes gereden en vond het fantastisch, De F1-auto's uit de jaren tachtig waren meer racy, met grote banden en grote motoren en er waren voor de designers weinig beperkingen qua creativiteit.

"Je moest ook alles zelf doen, je had een stuur zonder stuurbekrachting en drie pedalen en een versnellingspook.  Ik denk dat je toen meer plezier had. Nu is alles veel strikter, je kan amper testen en alleen maar simulaties doen."

Bekijk de door TAG Heuer gemaakte film over deze bijzondere dag in Barcelona.

KN2

Neem een abonnement.

RTL GP Magazine wil je nooit missen en voor altijd bewaren. Neem nu een abonnement en je ontvangt niet alleen zes keer per jaar het beste Nederlandstalige racemagazine, maar ook (gratis) een mooi welkomstgeschenk.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp magazinesedit

Bezoek onze web store.

Retro racing T-shirts, prachtige posters, de beste racefilms op DVD, het unieke boek ‘Grand Prix Zandvoort’ of eerder verschenen RTL GP Magazines - je kunt het allemaal bestellen en thuis laten bezorgen in onze web store.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp store