20190409RTLGPGassanTAGHeuerMVHeuer011270x250

Senna's IndyCar avontuur

erik sennapenske

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat Ayrton Senna een IndyCar van Roger Penske testte om zijn contractonderhandelingen met McLaren eens flink onder druk te zetten. Arie Luyendijk was erbij.

Het was de periode dat de Braziliaanse superster overhoopt lag met McLaren-baas Ron Dennis over contractverlenging. Senna was niet tevreden over McLarens motordeal voor 1993 en probeerde bij het dominante Williams-team binnen te komen door zelfs aan te bieden daar zonder salaris te rijden. Frank Williams' nieuwe kopman Alain Prost sprak echter zijn veto uit en blokkeerde de komst van zijn aartsrivaal. Ayrtons landgenoot Emerson Fittipaldi regelde daarop een test met een IndyCar, met het team van Roger Penske. Arie Luyendijk was erbij die dag en vertelde erover in één van zijn columns in RTL GP Magazine.

Wil je het volledige artikel lezen, inclusief de foto's uit Aries privéarchief, bestel dan hier nummer 1 2014.

KN2

Neem een abonnement.

RTL GP Magazine wil je nooit missen en voor altijd bewaren. Neem nu een abonnement en je ontvangt niet alleen zes keer per jaar het beste Nederlandstalige racemagazine, maar ook (gratis) een mooi welkomstgeschenk.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp magazinesedit

Bezoek onze web store.

Retro racing T-shirts, prachtige posters, de beste racefilms op DVD, het unieke boek ‘Grand Prix Zandvoort’ of eerder verschenen RTL GP Magazines - je kunt het allemaal bestellen en thuis laten bezorgen in onze web store.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp store