20190409RTLGPGassanTAGHeuerMVHeuer011270x250

Hezemans herinnert

toine

De recht voor z'n raap columns van Toine Hezemans in RTL GP Magazine zijn alom geliefd. Zo haalde hij eens herinneringen op aan Carlo Abarth.

"Ik weet nog dat ik in 1967 de heuvelklim van Dobratsch won, vlakbij Villach. Mijn teamgenoot Johannes Ortner kwam daar vandaan. Hij werd achter mij tweede met de nieuwste tweeliter Abarth met middenmotor, ik reed daar nog met de oude auto met de motor achter de achteras. Na de race begon Carlo Abarth te roepen dat Ortner niet kon rijden, waarop ik zei: 'Dat is allemaal onzin - die nieuwe auto van jou is gewoon geen kwartje waard', maar tijdens de prijsuitreiking zette hij toch gewoon die Ortner voor schut ten overstaan van al zijn dorpsgenoten door nog maar eens te vertellen hoe hij door een Nederlander verslagen was!
Die bergraces waren trouwens levensgevaarlijk. Vaak lag er nog sneeuw in de berm, nergens stonden vangrails en als je eraf ging was het afgelopen met je.

Na Dobratsch zei Abarth: 'Nu rijd jij met die middenmotor'. Het was echt een etterbak van een auto. Ik reed dat ding helemaal plat op een rotswand; de complete versnellingsbak, met wielophangingen en al, sodemieterde een ravijn in, ik stond met de rest van de auto nog op de berg. Voor hetzelfde geld was ik daar ook een meter of zestig naar beneden gedonderd..."

toine2

Voor de complete column haal je de huidige RTL GP Magazine in de winkel of je bestelt 'm hier.Voor de complete column haal je de huidige RTL GP Magazine in de winkel of je bestelt 'm door HIER te klikken.

In-artical-banner-RTL-GP-RACING-V1-665x185

KN2

Neem een abonnement.

RTL GP Magazine wil je nooit missen en voor altijd bewaren. Neem nu een abonnement en je ontvangt niet alleen zes keer per jaar het beste Nederlandstalige racemagazine, maar ook (gratis) een mooi welkomstgeschenk.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp magazinesedit

Bezoek onze web store.

Retro racing T-shirts, prachtige posters, de beste racefilms op DVD, het unieke boek ‘Grand Prix Zandvoort’ of eerder verschenen RTL GP Magazines - je kunt het allemaal bestellen en thuis laten bezorgen in onze web store.

Klik hier voor meer informatie.

rtlgp store